Mijn account

Misschien heb jij al een vakantiebaantje of ben jij nog op zoek? Wij helpen je hier graag bij!

Waarom vakantiewerk?

Het is natuurlijk de ideale periode om even goed geld te verdienen. Maar ook is het gezellig om met verschillende jongeren samen te werken en hier dan ook nog eens betaald voor te krijgen. Het is ook een mogelijkheid om in de zomer aan jouw CV te werken. Doe bijvoorbeeld ervaring op in de richting van jouw studie en zorg dat je hiermee al een voorsprong hebt op jouw andere studiegenoten.

Wat verdient dat?

Ben je 15 jaar of ouder? Dan heb je recht op een minimumloon. De precieze hoogte van je salaris hangt af van je leeftijd en de eventuele cao die wordt gehanteerd. Het is dus goed om van tevoren op te zoeken waar je precies recht op hebt en de cao te checken. En wil je uitrekenen hoeveel je verdient bij een bepaald aantal werkuren? Gebruik dan deze tool van de Rijksoverheid. Meer verdienen mag altijd, minder niet!

Iets met loonheffing of zo?

Heb je ook een andere baan? Dan is het belangrijk om te weten dat je maar één keer je loonheffingskorting mag aanzetten. Deze loonheffingskorting betekent dat je onder een bepaald bedrag geen loonbelasting hoeft te betalen. Toch moet je bij een tweede baan altijd belasting afdragen, omdat je maar bij één baan de loonheffing mag aanzetten. Bij je belastingaangifte kun je dit geld gewoon terugvragen, maar houd er wel rekening mee dat je een deel van je salaris dan pas volgend jaar krijgt.

Wat voor soort werk mag je allemaal doen?

Je kunt niet direct alle functies uitvoeren. De overheid heeft namelijk strenge leeftijdseisen voor allerlei werksoorten. Hoe ouder je bent, hoe zwaarder en ‘gevaarlijker’ het werk is dat je kunt doen. Zo mag je bijvoorbeeld op jonge leeftijd niet werken met grote machines of bestrijdingsmiddelen. Lees hier wat je mag doen als je 13 of 14 bent, hier als je 15 bent en hier als je 16 of 17 bent. Als 18-jarige mag je in principe elk soort werk uitvoeren. 

Welke vakantiebijbaantjes zijn populair?

Vooral de supermarkt, horeca, schoonmaak en de zorg zijn populair onder jongeren. 

Waar vind jij jouw vakantiebijbaan?

Een van de beste manieren om zomerbanen te vinden, is reageren op online vacatures. Wanneer je je inschrijft via www.theworkzone.nl helpt Stacy je graag met zoeken. Je kunt bij je profiel precies aangeven in welke sector(en) je wilt werken, wat je kwaliteiten zijn en hoeveel uur je beschikbaar bent. Wij gaan dan aan de slag om jouw voorkeuren en kenmerken te koppelen aan een vacature. Uiteraard kun je ook zelf zoeken. Check dan even ons vacature aanbod.

Boosting
talents

Contact

The Work Zone B.V.

Edisonweg 4
4382 NW Vlissingen

post@theworkzone.nl
+31 (0)118 479 207

Mocht je vragen hebben naar aanleiding van je bezoek aan onze website, dan kun je altijd contact met ons opnemen, bedankt voor je belangstelling!