Mijn account

Lees hier het volledige artikel van Kevin Wolff over zijn interessante project

 

Kevin is afgestudeerd als Mechatronicus aan de HZ en had een tussenperiode voordat hij als Officier Elektrotechniek aan de slag zou gaan bij de luchtmacht #interessant.

In de tussenperiode is Kevin bezig geweest met het uitontwikkelen van een persoonlijk project waarbij hij toevallig in contact kwam met een docent van de HZ. De docent had hulp nodig bij een project wat nog niet volledig werkte. Het project was een prototype werkingsmodel van een robot wat uiteindelijk autonoom op de wieken van windmolens moet rijden en door middel van een bepaald type sensor de wieken inspecteert op defecten. Deze sensor wordt later op de robot gemonteerd, maar is wel door een ander team in ontwikkeling. Het geheel wordt uiteindelijk per drone op de wieken geplaatst op het moment dat de wieken in rust staan.

 

Er was door studenten een model ontworpen, alleen de communicatie via Radio, 4G en een 2.4GHz band moest nog tot leven worden gebracht, net als de drivers, motoren, sensoren, camera, het ‘GPS’ en het vacuüm systeem ter navigatie en bevestiging op het wiekoppervlak. Dit alles moest binnen een paar weken uitgevoerd worden. Vanwege de mechatronische achtergrond van Kevin is hij gevraagd om de studenten te helpen hun ontwerp tot leven te brengen. Kevin was in contact gekomen met The Work Zone en heeft voor deze werkzaamheden een contract ontvangen om dit project tot werkelijkheid te brengen.

 

Het is niet alleen een mooi project om aan te werken, het is ook leuk om de praktische en relevante kennis bij te brengen aan de studenten volgens Kevin. Zo kan dat gaan over het zo efficient mogelijk schrijven van de code wat zo maar een factor 100 kan schelen in precisie en processor vermogen. Maar ook over de verschillende soorten protocollen voor het uitlezen van informatie, het aansturen van onderdelen, of de mechanische aspecten waar materiaalkunde en sterkteleer bij komt kijken. Kortom, er valt aan alle relevante kanten te werken.

 

 

Boosting
talents

Contact

The Work Zone B.V.

Edisonweg 4
4382 NW Vlissingen

post@theworkzone.nl
+31 (0)118 479 207

Mocht je vragen hebben naar aanleiding van je bezoek aan onze website, dan kun je altijd contact met ons opnemen, bedankt voor je belangstelling!