Mijn account

Een prachtig CV is heel belangrijk in jouw zoektocht naar een nieuwe baan. Dit samen met een goede motivatiebrief, laat het cv jouw werkervaring en vaardigheden zien. Zo kan een werkgever een eerste inschatting maken of jij een ‘match’ bent met het bedrijf en de functie waarop je solliciteert.

Jouw CV moet natuurlijk opvallen, maar dan wel in de positieve zin en niet door te veel spelfouten of een vreemde foto! Hierbij wat tips die jou helpen bij het opstellen van jouw CV.

TIP 1. Eerlijkheid duurt het langst

Als het op je carrière aankomt, kan het verleidelijk zijn om de waarheid een beetje op te rekken om zo toch die droombaan te krijgen. Niet doen! Een misleidend of ‘opgepompt’ cv verkleint je kansen aanzienlijk. Ieder detail op je cv kan worden gecheckt en dit gebeurt grondiger dan je denkt. Daarom is het zeer onverstandig om te overdrijven of te liegen op je cv.

TIP 2. Pas je CV aan op de vacature

Je cv aanpassen op een specifieke vacature laat zien dat je echt geïnteresseerd bent in de baan en een serieuze kandidaat bent. Gebruik bijvoorbeeld dezelfde woorden die ook voorkomen in de beschrijving van de functie. Benadruk de kwaliteiten, ervaring en opleidingen die het belangrijkst zijn voor deze specifieke functie. Hoe meer je cv op maat is gemaakt voor de baan, hoe groter de kans is dat je op gesprek mag komen.

TIP 3. Word niet té persoonlijk

Persoonlijke informatie op een cv is belangrijk, zolang het direct betrekking heeft op de baan of de personeelsmanager informatie geeft die hij of zij nodig heeft om contact met je op te nemen. Privé informatie is iets anders dan persoonlijke informatie. Dit hoeft niet op je cv te staan. Denk daarbij aan geslacht, nationaliteit, politieke voorkeuren, geloofsovertuiging, huwelijksstatus, BSN, fysieke kenmerken of handicaps.

TIP 4. Gebruik geen onprofessioneel mailadres 

Een onprofessioneel mailadres stuurt de verkeerde boodschap naar personeelsmanagers. Als je serieus genomen wilt worden, gebruik dan een mailadres dat geschikt is voor werk. Maak zo nodig een nieuw mailadres. Dus verander viezejanxxx010@hotmail.com toch even in een professioneel mailadres. Gebruik de naam die op je cv staat, bijvoorbeeld: jan.devries@email.com

TIP 5. Laat jouw CV checken door iemand anders 

Personeelsmanagers moeten vaak hele stapels sollicitaties doorwerken. Slordige sollicitanten belanden dan al snel op de ‘nee’ stapel. Lees dus altijd je cv op proef, om zeker te weten dat er geen spel-, type- of grammaticafouten in staan. De spellingchecker is je beste vriend, maar kan niet alle fouten vinden. Je cv uitprinten en hardop voorlezen helpt om fouten te vinden die je anders niet op zou merken. Vraag ook altijd een vriend of familielid om je cv even door te lezen.

Wil je graag wat advies of kun jij wel wat hulp gebruiken, neem dan gerust even contact met ons op. Stuur een mail naar post@theworkzone.nl of bel even met 0118479207. Dan helpen wij jou verder.

Boosting
talents

Contact

The Work Zone B.V.

Edisonweg 4
4382 NW Vlissingen

post@theworkzone.nl
+31 (0)118 479 207

Mocht je vragen hebben naar aanleiding van je bezoek aan onze website, dan kun je altijd contact met ons opnemen, bedankt voor je belangstelling!