Mijn account

Wist jij dat een recruiter binnen 10 seconden weet of jij op papier matcht met de vacature? Met deze 7 tips zorgen wij ervoor dat jouw CV niet direct in de prullenbak beland.

TIP 1 Kort en krachting please!

Dagelijks komen er tientallen verschillende CV’s binnen bij recruiters. Die willen in één oogopslag zien wie je bent en wat jouw werkervaring en opleidingsachtergrond is. Laat overbodige informatie achterwege en ligt alleen jouw werkervaring en werkzaamheden toe die relevant zijn voor de functie waarop je solliciteert. Probeer jouw CV op 1 a 2 kantjes te krijgen (Jaja ik weet het, dat is een uitdaging).

 

TIP 2 Opvallend

Met een standaard opsomming van jouw werkervaring en opleidingen ben je er niet. Jouw CV moet laten zien wie jij bent. Maar alsjeblieft maak er geen kinderplakwerkje van en zorg dat het een professionele uitstaling heeft die past bij de organisatie waar jij gaat solliciteren. 

 

TIP 3 Inkoppertje, spelfouten zijn funest

Tja, eigenlijk weet je dit wel maar je wilt toch nog even snel reageren op die toffe vacature en maakt nog even snel een CV. Oei, na het verzenden kom jij achter een lelijke spelfout. Dat is wel erg jammer, want als dit bij een recruiter opvalt beland jij toch echt onder op de stapel.

 

TIP 4 Laatste werkervaring bovenaan

Zorg dat jouw laatste en meest relevante werkervaring bovenaan staat. Zo hoeft een recruiter niet ver te zoeken en is de kans dat jouw CV in de prullenbak beland alweer iets minder groot.

TIP 5 Standaard termen lekker weglaten!

Oke jij bent een teamplayer, flexibel en resultaatgericht???!!! Maar dat heeft toch iedereen op zijn CV staan?! Ja en daarom jij juist niet! Bedenk eens wat anders dan de standaard termen en wees uniek. Want wat zegt het woord “flexibel” nou eigenlijk over jou? Inderdaad, helemaal NIKS! Benoem jouw competenties en geef hier een voorbeeld bij!

 

TIP 6 Eerlijkheid duurt het langst

Hoe verleidelijk het ook is om nog een extra buitenland ervaring op jouw CV te plaatsen, doe het NIET. Je valt altijd door de mand en dan is het bekeken met die leuke baan.

 

TIP 7 Check, check, dubbel check

Laat iemand jouw CV doorlezen en checken. Want jij kijkt vast nog over dingen heen en dat zou natuurlijk erg jammer zijn.

 

Wil je graag wat advies of kun jij wel wat hulp gebruiken, neem dan gerust even contact met ons op. Stuur een mail naar post@theworkzone.nl of bel even met 0118479207. Dan helpen wij jou verder.

 

Boosting
talents

Contact

The Work Zone B.V.

Edisonweg 4
4382 NW Vlissingen

post@theworkzone.nl
+31 (0)118 479 207

Mocht je vragen hebben naar aanleiding van je bezoek aan onze website, dan kun je altijd contact met ons opnemen, bedankt voor je belangstelling!