Mijn account

Lees in dit artikel de werkervaring van Doris Schutte bij Zorgstroom

 

 

 

Naam: Doris

Leeftijd: 20

Woonplaats: Vlissingen

Opleiding: Verpleegkunde en Verloskunde, leerjaar 2

 

Hoe heb jij de bemiddeling ervaren van The Work Zone voor de vacature bij Zorgstroom?

De hulp van The Work Zone die ik heb gekregen om in contact te komen met Zorgstroom ging erg soepel. Er werd continu contact met mij gehouden over de recentelijke updates, en er werd  regelmatig op mij gecheckt om te kijken of ik hulp nodig had. Al om al ben ik erg tevreden en blij met de hulp van The Work Zone.

 

Wat was het eerste wat je ging doen toen je begon met werken bij Zorgstroom?

De eerste dag dat ik begon met werken werd ik ingewerkt door een meer ervaren collega. Zij liep met mij mee en vertelde mij hoe alles werkte bij Zorgstroom. Zo vertelde ze mij onder andere hoe de ICT werkte met betrekking tot de rapportages. Dag één werkte ik dus meteen in de zorg en mocht ik waar ik bevoegd voor was, zelfstandig doen.

 

Hoe ziet jouw werkdag eruit?

Mijn werkdag hangt erg af van hoe lang mijn dienst is. Om een beeld te geven zal ik mijn dienst omschrijven van 7:00-10:30 uur. Deze dienst (en ook al mijn andere diensten) begin ik 10 minuten voor werktijd. Op dat moment lees ik namelijk de rapportages van de afgelopen dagen en bespreek ik met de nachtdienst wat er allemaal is gebeurt waarbij ik rekening moet houden tijdens het zorg verlenen. Nadat ik de rapportages heb gelezen en heb gesproken met de nachtdienst, bekijk ik mijn looplijst. Om 7:15 uur begin ik vaak met mijn rondes. Bij iedere zorgvrager bij wie ik kom, lees ik het zorgplan (deze kan namelijk iedere dag gewijzigd worden door de verpleegkundige). Vervolgens als ik de looplijst af heb en bij iedereen de zorg heb verleent, heb ik een korte koffiepauze en ga ik vervolgens mijn bevindingen en waarnemingen rapporteren. Dit bespreek ik vaak nog met mijn collega’s met betrekking tot mogelijke verdere interventies die gedaan moeten worden. Hierna ga ik naar huis en heb ik er een werkdag opzitten.

 

Wat is je tot zover het meest bijgebleven van wat je bij Zorgstroom in de praktijk hebt geleerd?

Iedere zorgvrager heeft andere wensen bij de zorgverlening. Wat mij heel erg opvalt en ook bij blijft, is dat de zorgvragers altijd ontzettend blij zijn als ze zien dat ik echt de tijd voor ze neem en ook altijd zoveel mogelijk persoonlijke zorg verleen. De zorgvragers weten dat we het druk hebben en daarom zijn ze blij als ze zien dat er toch tijd voor hun wordt gemaakt. Dit zal mij altijd bij blijven en dit geeft mij ontzettend veel voldoening.

 

Hoe bevalt het werken je tot zover?

Tot nu toe geniet ik er echt van om naar mijn werk te gaan. Geen één dag is hetzelfde en ik vind het zo leuk dat ik de zorgvragers nu beter begin te kennen. Je bouwt een professionele band op met de patiënten en je bent constant bezig met het verlenen van zorg. Naast dat het werken in teamverband ontzettend gezellig is en leerzaam.

 

Is het werken goed te combineren met je studie als Verpleegkundige?

Doordat ik zelf kan bepalen hoeveel uren ik in de week werk, is het prima te combineren met school. Tijdens mijn sollicitatiegesprek hielden mijn leidinggevende en ik rekening met dat ik na de zomer weer volop naar school zou gaan, hierdoor hadden we afgesproken dat ik een contract kreeg met een bepaald aantal uur in de week. Hierdoor zal ik niet klem komen te zitten met mijn school omdat ik met 1 dienst, al mijn uren voor de hele maand heb opgevuld. Zelf merk ik dat ik genoeg tijd heb om ruim over deze minimale uren per week te gaan, waardoor ik meer kan werken en dus ook meer kan verdienen.  Verder sluit het werk nauw aan op je opleiding. Je krijgt een functie aangeboden die past op het niveau waarop jij op dit moment zit in jouw opleiding. Als je weer wordt getoetst in een bepaalde vaardigheid en je voelt je bekwaam genoeg om dit in de praktijk toe te passen (stel je hebt al deze handelingen al gedaan onder toezicht tijdens je stages), dan kan je dit makkelijk aangeven aan de hand van je certificaten en je cijfers. Zorgstroom zal dan beoordelen of je deze handeling mag toepassen in de praktijk en of je een nieuw contract krijgt met een hogere functie.

Zou je dit werk ook aanbevelen aan studenten die de opleiding tot Verpleegkunde volgen om ervaring op te doen in de praktijk en daarnaast ook geld te verdienen?

Als je een bijbaan wil wat goed aansluit op jouw opleiding en flexibel is, dan kan ik iedereen zeker aanraden om te komen werken bij Zorgstroom.

Boosting
talents

Contact

The Work Zone B.V.

Edisonweg 4
4382 NW Vlissingen

post@theworkzone.nl
+31 (0)118 479 207

Mocht je vragen hebben naar aanleiding van je bezoek aan onze website, dan kun je altijd contact met ons opnemen, bedankt voor je belangstelling!