Mijn account

Onze collega Jesper is net, voor het thuiswerken de nieuwe norm werd, gestart met zijn baan bij The Work Zone. Deze week gaan wij jullie meenemen in zijn ervaringen in de eerste weken bij ons.

Hoe was je eerste week van je nieuwe baan?
De eerste week was het vooral kennis maken met collega´s, mijn taken, programma´s en het kantoor! Ik heb zelf gestudeerd aan de HZ dus de werklocatie was geen onbekend terrein. Al met al heb ik de eerste werkweek als positief ervaren!
 
Corona zorgde ervoor dat je thuis moest werken, hoe heb je dit ervaren?
In het begin zat ik vooral met veel vragen: Hoe gaat deze situatie zich ontwikkelen? Hoe lang duurt dit thuiswerken en welke invloed heeft Corona op ons werk? Het digitaal vergaderen en afspreken heeft voordelen maar ik mis toch wel het persoonlijke contact. 
 
Hoe was het om thuis ingewerkt te worden?
Normaliter vraag je iets aan de mensen naast je op kantoor. Nu was het vooral veel bellen, ook voor kleine vragen. 
 
Ben je meer zelf gaan uitzoeken als dat je had gedaan toen je op kantoor zal zitten?
Mijn collega´s zijn goed bereikbaar en bereid om te helpen, dus ik denk dat het inwerken niet veel anders was geweest dan op kantoor. Echter mis je soms de praktijkvoorbeelden en de korte lijnen betreft communicatie.
 
Wat heb je geleerd door thuis ingewerkt te worden bij je nieuwe baan?
Ik heb zoals waarschijnlijk velen meer geleerd van online communiceren via verschillende programma's. Echter heb ik ook gemerkt / geleerd dat het makkelijk en leuker werken is met meer persoonlijk contact tussen collega's, andere bedrijven en studenten.  
 
Hoe kijk je nu tegen het thuis werken aan? Indien je mocht kiezen, liever thuis werken – op kantoor werken – of een mix van beide?
Ik vind thuiswerken in sommige gevallen praktisch omdat het scheelt in reistijd naar afspraken en in sommige gevallen beter ongestoord kunt werken. Echter mis je het persoonlijk contact. Een verdeling tussen thuis en kantoor zou ik best zien zitten

Boosting
talents

Contact

The Work Zone B.V.

Edisonweg 4
4382 NW Vlissingen

post@theworkzone.nl
+31 (0)118 479 207

Mocht je vragen hebben naar aanleiding van je bezoek aan onze website, dan kun je altijd contact met ons opnemen, bedankt voor je belangstelling!