Mijn account

Tips om je houding tijdens het thuiswerken te verbeteren

Tip 1 - 30 minuten regel

Thuiswerken kan een voordeel of een nadeel zijn. Je kan vaak gefocust aan iets werken. Het nadeel is je houding. Vaak blijf je hierdoor lang in 1 houding zitten. Hierdoor kan je klachten ontwikkelen. Klachten zoals last van je nek of rug. Een advies kan zijn om elke 30 minuten even te bewegen. Je hoeft niet gelijk een hele wandeling te doen, maar even opstaan is vaak ook al goed. Na 1,5 a 2 uur is het goed om juist even wat langer te bewegen. 

Tip 2 - 20 minuten intensief wandelen

Je dagelijkse beweging is belangrijk. Ga eens 20 minuten intensief wandelen in je 'pauze' of als je even vast loopt tijdens het thuis werken. Let op de veiligheidsregels van het RIVM en houdt voldoende afstand. Het intensief wandelen zorgt voor een doorbloeding in hoofd en lichaam. Dit kan je prestaties tijdens het thuiswerken alleen maar stimuleren. Daarnaast zorgt zowel cardio als kracht training voor een betere weerstand. 

Tip 3 - Schouders los rollen

Zoals in tip 1 aangegeven. Ga na 30 minuten even staan. Als je gaat staan, rol dan even met je shouders. Trek ze op tot je oren, inademen en je schouders langzaam naar beneden laten gaan als je uitademt. Doe dat een paar keer en je kan weer aan de slag. Onbewust is je houding achter een laptop of PC vaak verkeerd. Je schouders heb je dan opgetrokken.

Tip 4: Het stretchen van je rug

De hele dag op een stoel, achter de laptop, zitten is niet goed voor je houding. Zover is nu wel duidelijk. Je kan last krijgen van je nek, maar ook je rug zit niet in de optimale houding. Om dit tegen te gaan is het goed om elke 2 uur, als je toch even opstaat, je rug te stretchen. DIt kan je simpel doen door je handen achter je rug vast te pakken en deze naar achteren te bewegen. Dat is het tegenovergestelde van hoe je normaal zit. 

Tip 5: Let op je ademhaling

Op dit moment is er veel onzekerheid, hoe lang blijft dit nog zo? Wanneer gaat de maatschappij weer terug naar hoe het eerst was? Veel vragen en nog niet overal een duidelijk antwoord op. Dit kan je stress bezorgen. Slechter slapen, stijvere spieren en eerder last van lichamelijk kwalen. Belangrijk dus om rustig te blijven. Om zowel je lichaam als je hersenen rustig te krijgen kan je een ademhalingsoefening doen. De 'box breathing' is daar geschikt voor. Je ademt 4 seconden in, 4 seconden de adem vasthouden, 4 seconden uitademen en 4 seconden niks doen. Dit herhaal je zo een aantal keer.

Tip 6: Armklachten

Lang in dezelfde niet comfortabele positie werken is niet ideaal. Iets wat kan ontstaan door veel herhalende bewegingen is een muisarm. Vaak is dat in combinatie met spanning in de nek en/of schouders. Wij zijn gewend om tijdens het werk onze hand op de muis te laten rusten. Hierdoor blijft er spanning op de onderarm. Probeer dat af te wisselen met je toetsenbord. Na je pauze kan je ook je handen/armen even losschudden. Dat geeft wat meer ontspanning.

Boosting
talents

Contact

The Work Zone B.V.

Edisonweg 4
4382 NW Vlissingen

post@theworkzone.nl
+31 (0)118 479 207

Mocht je vragen hebben naar aanleiding van je bezoek aan onze website, dan kun je altijd contact met ons opnemen, bedankt voor je belangstelling!