Mijn account

Thuiswerken tijdens de corona crisis verlaagd de productiviteit, is dat erg?

Thuiswerken en productiviteit

Het verlaagd de productiviteit, maar is dat dan erg? Het thuis volgen van lessen of het hebben van een vergadering kan namelijk ook weer positieve gevolgen hebben. Geen lange reistijden en je kan thuis aantrekken wat je wilt. Dan hebben we het nog niet eens over mensen met kinderen die naast werken en zorg dragen ook nog moeten onderwijzen. 

Hieronder een aantal tips om je productiviteit zo hoog mogelijk te houden.

Tip 1: Ga goed beslagen ten ijs

Dit is het juiste moment om te investeren in een goede stoel, een koptelefoon of een goed beeldscherm. Gezien de regelgeving zullen wij nog wel even thuiswerken of leren. Dan kan je het maar beter zo goed mogelijk maken.

Tip 2: - Maak onderscheid tussen werktijd en niet-werktijd.

Het is verstandig om dit gescheiden te houden. Doe je dit niet dan ben je in je hoofd altijd aan het werk. Zet je werktelefoon en computer gewoon uit als je niet werkt. Heb jij kinderen? Kijk dan of het werken in shifts iets is wat voor verlichting kan zorgen. De één is het aanspreekpunt, de ander kan zich concentreren op het werk.

Tip 3: Communiceer veel

Communiceer over alles. Lukt het niet, geef het dan aan. Ook als het wel lukt kan je dit communiceren. Gezien de situatie moet je accepteren dat je minder productief zult zijn dan anders. Dat is niet iets om je schuldig over te voelen. Doe wat er kan en wees eerlijk over wat niet lukt.

Tip 4: Neem regelmatig pauzes

Thuiswerken zorgt ervoor dat je hoofd altijd aan staat. In de pauze wil je dit even ontlopen. Het is mooi weer, maar even een ommetje en loop is een blokje door de wijk/stad.

Boosting
talents

Contact

The Work Zone B.V.

Edisonweg 4
4382 NW Vlissingen

post@theworkzone.nl
+31 (0)118 479 207

Mocht je vragen hebben naar aanleiding van je bezoek aan onze website, dan kun je altijd contact met ons opnemen, bedankt voor je belangstelling!