Mijn account

Bedrijven zijn veeleisend en dat is logisch ook. Ze hebben het voornemen om iemand aan te nemen die Ze zijn een flink aantal uur per week aanschuift. Reden te meer om zelf ook kritisch te zijn.

Een behoorlijk groot deel van je tijd besteed je aan die baan. Uren die gevoelsmatig voorbij sluipen als je ‘ja’ zegt op een baan die niet zo lekker matcht bij jouw persoonlijkheid en ambities, dat gun je niemand! Het is natuurlijk leuk als de pauzes pingpongend worden doorgebracht en de schommels je in de kantoortuin om de oren vliegen, maar helemaal niet gek als dat niet bij jou past. 

Belangrijk is dat je het best kan kiezen voor een bedrijf wat bij jou past. Klinkt makkelijk, maar hoe doe je dat? Hoe weet je nou, aan de hand van de vacature, of dat het geval is?

Allereerst ga je bij jezelf te raden. Wat vind ik belangrijk in een baan? Denk aan salaris, secundaire arbeidsvoorwaarden zoals een auto en telefoon van de zaak, werksfeer, borrels, bedrijfsuitjes. Maak een top 3 met op nummer 1 de voorwaarden die voor jou het zwaarst wegen.

Tussen de regels door lezen

De vaardigheid van ‘het tussen de regels door kunnen lezen’, heb je niet zomaar onder de knie, maar laten we een beginnetje maken. Vacatureteksten verschillen heel erg van elkaar, sommige zijn kort, maar krachtig. Anderen lijken meer op de start van een dik boek. 

Zo begin je:

Lees de vacature helemaal door.  

Wat valt je op? Schrijf dat op. Denk aan zaken als; werkzaamheden zijn heel uitgebreid en gedetailleerd beschreven, salaris staat vermeld, veel activiteiten buiten werktijd (borrels, jaarlijkse wintersport). 

Mooi moment om je eigen lijstje erbij te pakken. Staan de zaken die jij belangrijk vindt en zoekt in je volgende baan beschreven? Jouw top 3 is bijvoorbeeld: salaris, reiskostenvergoeding en doorgroeimogelijkheden. Schrijf op of bekijk kritisch wat de vacature beschrijft over deze punten. 

Wat is de score op je top 3? Kan je op de 3 punten iets invullen en is dat ook wat je tevreden stemt? Het salaris wat je voor jezelf in gedachte hebt, past in de salarisrange die in de vacature vermeld staat bijvoorbeeld.   

Blijft je top 3 helemaal leeg na het grondig bestuderen van de vacaturetekst? Dan is het misschien niet jouw baan. Maar even bellen naar de contactpersoon om extra informatie in te winnen over de zaken die jij belangrijk vindt, kan altijd lonen. 

Lang huwelijk

Jij bent iemand die een vaste baan zoekt voor in ieder geval de komende jaren. Je vindt het leuk om met je collega’s te kletsen, maar iedere vrijdag borrelen hoeft voor jou niet. En op vakantie met je collega’s? Je moet er niet aan denken! Reageren op een vacature waarin staat dat gezelligheid voorop staat en je geen collega’s krijgt, maar vrienden voor het leven. Dat is naar alle waarschijnlijkheid niks voor jou! 

Misschien lijkt het je op het eerste oog hartstikke leuk, want je houdt echt wel van gezelligheid en een goede werksfeer, wie niet?! Maar wees eerlijk, na 2 keer een borrel bijgewoond te hebben, moet je jezelf echt moed inpraten om nog eens te gaan. Liever ga je meteen naar huis, verruil je je spijkerbroek voor een trainingsbroek, zet je Netflix aan terwijl je een pizza bestelt. Dus wees kritisch en kies voor een baan die past bij jou!

Kunnen wij jou helpen bij het vinden van echt een leuke baan?! Neem dan even contact op met ons via 0118479207 of mail naar post@theworkzone.nl

Boosting
talents

Contact

The Work Zone B.V.

Edisonweg 4
4382 NW Vlissingen

post@theworkzone.nl
+31 (0)118 479 207

Mocht je vragen hebben naar aanleiding van je bezoek aan onze website, dan kun je altijd contact met ons opnemen, bedankt voor je belangstelling!