Mijn account

We weten allemaal dat we ons moeten voorbereiden op een sollicitatiegesprek. Maar waar ga je beginnen? Wij helpen je met een paar tips!

TIP 1 Check de website van de organisatie

Zo kom je al veel te weten over de organisatie. Waar staat het bedrijf voor? Wat voor diensten, producten of services levert bijvoorbeeld het bedrijf allemaal? En misschien kun je achterhalen wie er allemaal werken.

 

TIP 2 Check de route of zorg dat alles werkt indien het online gehouden wordt

Niets is erger dan te laat komen op jouw eerste kennismakingsgesprek. Het is handig om vooraf even de route te checken, ov reisplanner te raadplegen of even te kijken of er files staan. Een online kennismakingsgesprek, zorg dan dat alles werkt en je dit dubbel gecheckt hebt. Niks geeft meer stress dan op het laatst erachter komen dat je toch een applicatie had moeten downloaden terwijl je gesprek bijna start.

 

TIP 3 Leg je outfit vooraf al klaar

Denk goed na wat je aantrekt naar het eerste gesprek. Je kunt namelijk maar één keer een goede eerste indruk achter laten. Zorg ervoor dat je kleding schoon en ongekreukt klaar ligt en trek het niet te lang voorafgaande aan het gesprek aan, zodat de kans op vlekken ect kleiner is.

 

TIP 4 Oefen op de standaard vragen

Tja je kent ze wel… noem jouw sterke en zwakke punten, wat maakt jouw de beste kandidaat? Waarom wil jij hier werken? Waar zie jij jezelf over 5 jaar? Door vooraf na te denken over deze vragen kun je de cliché antwoorden voor zijn.

 

TIP 5 Zet je telefoon uit

Yes het gebeurt iedereen eens, maar het is zo vervelend bij een sollicitatiegesprek. Een echte afknapper voor een sollicitatiegesprek

 

TIP 6 Bedenk vragen die je wilt stellen

Zorg ervoor dat je een lijstje hebt met vragen die jij voor jouw gesprekspartner hebt. Dit komt geïnteresseerd over en het is direct duidelijk dat jij je hebt voorbereidt. 

 

TIP 7 Lees zorgvuldig de vacature door

Welke functie-eisen worden er bijvoorbeeld allemaal gevraagd? Zodat je in het gesprek hiernaar kunt linken. Of je kunt voorbeelden geven bij de werkzaamheden en jouw ervaringen hiermee. 

 

TIP 8 Bedenk voorbeelden bij jouw kwaliteiten

En ga dan AUB niet voor de cliché termen als teamplayer, flexibel en collegiaal. 

 

TIP 9 Neem een extra versie van jouw CV mee

Het is prettig om een extra versie van jouw CV mee te nemen, zowel voor jouw gesprekspartner als jijzelf. Zo kun je nog eens spieken en je komt ook hierdoor voorbereidt over. 

 

TIP 10 Check jouw gesprekspartner op LinkedIn

Altijd handig als je vooraf weet hoe iemand er uitziet, zodat je hem of haar herkent. En handig om de achtergrond en werkervaring van jouw gesprekpartner te kennen, zodat je dit eventueel kunt gebruiken om naar een klik te zoeken. 

 

Kun je hulp gebruiken bij jouw voorbereiding op een sollicitatiegesprek? Bel dan even met 0118479207 of mail naar post@theworkzone.nl

 

Boosting
talents

Contact

The Work Zone B.V.

Edisonweg 4
4382 NW Vlissingen

post@theworkzone.nl
+31 (0)118 479 207

Mocht je vragen hebben naar aanleiding van je bezoek aan onze website, dan kun je altijd contact met ons opnemen, bedankt voor je belangstelling!