Mijn account

Natuurlijk kun je maar één keer een eerste indruk achter laten bij jouw potentiële nieuwe werkgever. Hierbij is een aantrekkelijk CV erg belangrijk. Jouw CV geeft een eventuele nieuwe werkgever direct een eerste indruk van jou. Nog voor jij met jouw “nieuwe” collega aan tafel zit heeft hij/zij al een oordeel over jou! Zorg er dus voor dat jouw CV een goed beeld van jou geeft en er verzorgd en opvallend uitziet. Kies een CV uit dat bij jou en de potentiele organisatie past. Hierbij geven wij vier voorbeelden betreft verschillende CV’s.

Old school CV

Ook wel een traditioneel cv genoemd. Deze kennen we allemaal, professioneel en simpel. Toch kun je opvallen door het nét iets anders te doen. Bijvoorbeeld door bepaalde informatie meer naar voren te brengen. Kies voor een chronologische indeling of voor een lay-out waarbij je vaardigheden meer naar voren komen.

Als je denkt dat je opleidingen meer van waarde zullen zijn, kies je voor een chronologisch cv. Na je persoonlijke gegevens komt er dan een opsomming van je opleidingen en werkervaring. Zo ziet de werkgever in één opslag of jouw opleidingen passen bij de functie. Bij een vaardigheden-cv leg je juist de nadruk op de vaardigheden die belangrijk waren tijdens eerdere banen. De werkgever kan dan gelijk bepalen of je over de juist competenties beschikt.

Weet je niet zeker welke van de twee je moet gebruiken? Ga dan goed na wat belangrijker is voor de werkgever: je opleidingen of je vaardigheden.

Gelikt CV

Wil je werken in de creatieve industrie? Kies dan voor een cv met een unieke vormgeving. Voeg elementen toe aan je cv die bij je passen, zoals een toepasselijke foto of een kleine preview van jouw zelfgemaakte werk. Ben je fotograaf of heb je een andere passie die relevant is om te laten zien? Pak dan bijvoorbeeld een foto uit je portfolio en gebruik het als achtergrond. Laat het alleen niet je cv overheersen, want je persoonlijke informatie blijft het belangrijkst voor de werkgever.

Video CV

Heb je altijd al voor de schermen willen werken in de entertainmentwereld? Of wil je laten zien hoe goed jouw video-skills zijn? Maak dan een video-cv! Je laat in maximaal anderhalve minuut zien wie je bent, wat je kan en wat je wilt. Je kunt zo op een andere manier indruk maken, want de werkgever ziet jou en je lichaamstaal voor zich. En dat kan zomaar die uitnodiging van een gesprek opleveren. Maak je een video-cv, dan is het niet de bedoeling dat je jouw cv voorleest of uitgebreid toelicht, maar dat je met de juiste uitstraling en enthousiasme de werkgever kan overtuigen. Een videosollicitatie is altijd een aanvulling op je brief en cv. Neem de link hierin op en zorg ervoor dat deze niet te missen is tussen alle informatie. 

Anders

Ben je net afgestudeerd als kok en wil je op een opvallende manier solliciteren? Niet meer dan logisch, maar gebruik je skills! Maak de werkgever nieuwsgierig naar jou en je capaciteiten. Stuur bijvoorbeeld je favoriete zelfgemaakte gerecht op inclusief een visitekaartje. Als je aan de slag wilt als grafisch vormgever kan je al je informatie in een leuke, maar overzichtelijke infographic verwerken. Of pak uit zoals gamedeveloper Robby Leonardi deed. Hij verwerkte zijn cv in een interactief spel om te laten zien wat hij kan. Digital director William Emling liet zijn cv bij potentiële werkgevers bezorgen: een chocoladereep met zijn cv op de verpakking.

Je ziet het, er zijn genoeg manieren om op te vallen met je cv! Zorg ervoor dat je een vorm kiest waarin je jezelf van je beste kant kunt laten zien én dat past bij de functie, het bedrijf en jezelf.

Kun jij wel wat hulp gebruiken bij het opmaken van jouw CV? Wij helpen jou graag! Mail even naar post@theworkzone.nl of bel met 0118479207

Boosting
talents

Contact

The Work Zone B.V.

Edisonweg 4
4382 NW Vlissingen

post@theworkzone.nl
+31 (0)118 479 207

Mocht je vragen hebben naar aanleiding van je bezoek aan onze website, dan kun je altijd contact met ons opnemen, bedankt voor je belangstelling!